Vaga del 17-N. Més d´un miler d´estudiants es manifesten pels carrers de Girona.

La jornada de vaga estudiantil en contra de les retallades ha estat un èxit a Girona, sobretot a es facultats de Lletres, Educació i Psicologia, on els estudiants en vaga han barrat l’entrada i no han deixat passar a ningú. Després de concentrar-se davant de l’edifici del rectorat, més d’un miler d’estudiants s’han manifestat pel centre fins la seu de la delegació del Govern on han llegit un manifest. La manifestació ha comptat amb una gran majoria d’estudiants universitaris però també de centres de secundària de diferents punts de la demarcació, així com professorat i membres del PAS. Més d’un miler de persones s’han concentrat davant de l’edifici del rectorat per després ocupar el pati de forma momentània, on s’han desplegat les pancartes on es podien llegir lemes com ara ‘L’educació no és un negoci, prou retallades’ o ‘Més sanitat i educació pel poble’.
Seguidament, han recorregut els carrers del barri Vell, han passat per la plaça de la Independència i han arribat a Jaume I on ha calgut desviar el trànsit. Davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol s’han aturat per expressar el rebuig a les retallades i seguidament han continuat fins arribar davant de la seu de la delegació de la Generalitat, a l’edifici del Santa Caterina, on han llegit un manifest.
La tancada nocturna i els piquets
Un centenar d’estudiants han passat la nit a l’edifici de la facultat de Lletres, on han celebrat una assemblea i han fet un debat que s’ha allargat fins a les tres de la matinada. Els estudiants han barrat l’entrada de la facultat de Lletres amb cadires a l’interior, que impedien obrir la porta, i amb un contenidor i un matalàs per la banda exterior. Pel que fa a la facultat d’Educació i Psicologia, des de primera hora del matí hi havia un piquet amb una desena d’estudiants que, amb l’ajuda d’una tanca metàl·lica a la porta, han impedit que es pogués entrar a l’edifici. No a Les retallades i més representació
La portaveu de la Plataforma de la UdG, una assemblea formada per estudiants, professors i PAS, Ariadna Carbó, ha remarcat que la protesta d’aquest dijous no s’acaba aquí i que continuaran amb més actes fins que no aconsegueixin el que reclamen, com és “aturar les retallades” i “tenir poder de decisió”, ja que consideren que el sistema de representació que hi ha actualment no és vàlid i que les decisions es prenen de forma arbitrària des dels estaments superiors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *