Feb 10

V aniversari

Fa 5 anys, quan l’especulació estava a l’ordre del dia, Kan Kolmo va ser okupat no només com a resposta aquesta, sinó també amb il·lusió de crear un centre social on créixer, construir vincles i compartir experiències.

Kan Kolmo és un espai alliberat on convergeixen projectes, activitats i tallers autogestionats que neixen de les nostres inquietuds i motivacions, no de les imposades que es basen en el consum i l’individualisme. Tot el que es genera a l’espai és gràcies a l’implicació i el compromís de totes les que hi participen.
Setmanalment hi ha taller de bicis, taller de pa, rocòdrom, gimnàs, txi-kung, taller de circ i de salut. Els dijous i divendres obrim la kafeta, l’espai està obert com a lloc de trobada on també es fan xerrades, projeccions i altres activitats. Ja fa cinc anys que a Kan Kolmo es difon i es solidaritza amb diferents lluites socials tan d’aquí com d’altres indrets.
Un cop per setmana hi ha assemblea oberta on es comparteixen noves propostes i es parla sobre la gestió de l’espai.
L’aniversari comença dijous 20 amb concert solidaris amb la lluita contra la MAT i fins diumenge es faran xerrades, competició d’escalada ( estrena de l’ampliació del rocòdrom), tarda i nit feminista i cinquena edició del Gran Cabaret de Kan Kolmo.
Nov 27

Noticia de la setencia a l’Ariet.cat

El Jutjat Penal nº 5 de Girona va absoldre el passat mes d’octubre un jove de 25 anys que va participar en l’okupació de Kan Kolmo, un centre social actiu des de l’any 2009. El Ministeri Fiscal i l’acusació particular demanaven penes de multa pels delictes d’ocupació de béns immobles i de frau en el consum elèctric, però la jutgessa va desestimar aquestes peticions perquè considera “desproporcionada” la intervenció penal en l’ocupació d’un immoble abandonat des de fa anys i perquè no hi ha proves per acusar el jove de punxar el subministre elèctric. Malgrat aquesta sentència absolutòria, la jutgessa deixa la porta oberta a l’acusació per dur el cas a la justícia civil.

Per a llegir tot el texte clika aqui.

Nov 27

Kan Kolmo es queda!!

Kan Kolmo és un centre social okupat de Txirona des de 2009, espai al que se li dóna un ús després d’estar més de 30 anys en abandó. Kan Kolmo és un espai on entre totes decidim com organitzar-nos al marge dels interessos econòmics per fer front al model de vida que ens imposen les institucions políticoeconòmiques. Construim espais comunitaris, aprenent a relacionant-nos per trencant amb les jerarquies i amb les agressions normalitzades pel sistema (capitalista, racista, sexita, classista…).

Després de 4 any d’okupació Kan Kolmo el passat maig es va enfrontar a un judici penal. El qual la sentència ha conclòs que no es pordueix cap delicte okupant aquest espai. Tot i que no legitimem ni les seves lleis i el sistema judicial aquesta sentència ens permet continuar el projecte deicant-li tota l’energia, sense comptar amb un desallotjament inminent.
Kan Kolmo està obert setmanalment amb diferents activitats. Hi ha un taller de bicicletes, un rocòdorom, un gimnàs, un taller d’eleboració de pa, de circ, d’autogestió de la salut i un llarg etcètra de trobades de col·lectius i activitats.
 KAN KOLMO ES QUEDA AL CARRER DEL CARME!!
Jul 21

Concert a Kan Rusk

Us convidem al proper concert a Can Rusk el diumenge 28 de juliol a les 19h.
Els grups amb els que compartirem un bon rato son:

Tuna      (punk rock – estan de gira i venen des de Brazil)

Mandanga     (punk xatarrero-Bcn)

Policia Interior    (punk contra l’opressor que portem dins- xirona)

Us hi esperem!!

A partir de les 8, Pizzeria Asacco Pizzetti

Jun 13

Kan Kolmo no es toca!!!!!!

Les persones que participem a Kan kolmo apostem per construir un espai que funcioni al marge dels interessos econòmics i per incidir contrA el poder. Som nosaltres que sense expertes experimentem i lluitem per decidir per nosaltres mateixes com volem fer les coses, relacionant-nos intentant trencar amb les jerarquies i amb les agressions normalitzades pel propi sistema(capitalista, racista, sexista, classista…) No esperem que les institucions ni ningú ens solucioni els nostres problemes ni cobreixi les nostres necessitats. Aquest és un espai més on construir maneres de fer front a les imposicions dels poderosos a partir de les nostres pròpies iniciatives(tallers, debats, projeccions…) Les fem possibles amb la implicació de moltes persones. ET CONVIDEM A PARTICIPAR-HI!! L’espai està obert setmanalment amb diferents activitats: Hi ha taller de bicicletes, rocòdrom, gimnàs, taller d’elaboració de pa, circ, Txi kung, taller de pintura, biblioteca, trobades de la universitat lliure, … I els dijous i els divendres l’espai està obert com a punt de trobada. I moltes altres activitats, assemblees de diferents col·lectius… EL PASSAT 9 DE MAIG KAN KOLMO ES VA ENFRONTAR A UN JUDICI PENAL. ARA ESTEM ESPERANT LA SENTÈNCIA. PER AIXÒ EL DIA QUE SURTI US CONVOQUEM A TOTES AL PUNT DE TROBADA DE LA RAMBLA DE GIRONA A LES 20H DE LA TARDA. ESTIGUEU ATENTES!!

May 14

Mercat d’ntercanvi de la Xarxa pel Mon Rural a Kan Kolmo


Això és una convocatòria per al proper mercat d’intercanvi de la Xarxa pel Mon Rural                         que es farà al Centre Social Can Kolmo de Girona, que es troba en ple procés judicial                             per a dessallotjar-lo. (per a més informació veure el blog kankolmotxirona.blogspot.com.
La trobada serà el diumenge 19 de Maig i està pensada com una trobada d’artesans i
productors. Per a donar més valor a la trobada els companys del Kolmo i d’anglès
faran una fornada amb el seu forn fet per elles, tothom que s’hi vulgui apuntar es
prega puntualitat, comencem a les 10:00.

A les 11:00 hi haurà un mini taller per a fer licors casolans com limoncello, licor

d’avellanes i altres receptes que intercanviem. A les 12:00 encenem el forn i a les
14:00 hi haurà dinar a càrrec dels companys del Kolmo a preu popular i vegà. A les
15:00 s’ha pensat fer una tertúlia de sobretaula per a parlar una mica del que
volguem, a part de fer una mini assamblea per a decidir on farem la proper a
convocatòria.

Durant tot el matí i com és habitual tindrem les parades i l’intercanvi.
Estaria bé que tothom avisi al màxim de gent possible, ja que podem fer una jornada
prou interessant com per a recuperar totes aquelles persones que han anat venint als
mercats però que per motius variats han deixat de venir.
I penseu que és possible que vingui gent no productora que vulgui comprar, així que
cadascú sabrà…

SALUT

May 08

Comunicat de suport de CGT-Girona

4 anys i que siguin molts més!! Kan Kolmo no és toca!!

CGT-Girona ens dona tot el seu suport de cara al judici de demá en aquest comunicat:

4 anys i que siguin molts més!! Kan Kolmo no és toca!!

Aquesta és una setmana força important pel moviment okupa de Girona, Kan Rusk, el centre social del gironí barri del Pont Major compleix set anys i Kan Kolmo s’enfronta a un judici per desallatjor-los.
Des de CGT-Girona, com a sindicat que sempre ha defensat l’ocupació de fàbriques, tallers, llocs buits… per crear treball, defensar la vivenda digna i crear cultura, volem donar tot el nostre suport al centre social Kan Kolmo davant del judici que patirà el proper dijous 9 de maig.

Cal dir, que un judici no acaba amb quatre anys d’okupació, quatre anys d’activitats, d’il·lusió, d’alegries, de lluita al carrer… en definitiva, d’alternatives enfront el sistema capitalista en el que vivim ofegats. Com es diria, popularment, en castellà: “Que nos quiten lo bailao”.
Girona, la ciutat burgesa per excel·lència de Catalunya, ara també la ciutat de Can Roca, la ciutat del “mira’m però no em toquis”, del Temps de flors… va veure com ja fa quatre anys un grups de joves okupaven un espai del tot abandonat, mort per la deixadesa de la propietat privada especulativa, buit d’activitat i de persones, al carrer del Carme. Un espai que donava alternatives al jovent que l’Ajuntament d’aquesta ciutat sempre ha girat l’esquena. En aquest temps, hem vist com aquesta vella fàbrica abandonada de taps de suro, que estava tancada des de feia més de 30 anys, hi ha tornat la vida, activitat, creació i gaudiment. Qui s’imaginava que aquella antiga fàbrica del ram del suro s’acabaria transformant en un punt de trobada per a molts joves, i no tan joves, i col·lectius socials d’aquesta ciutat.
Ningú s’ho podia imaginar, però la realitat, malgrat els desitjos dels poderosos i sobretot de l’Ajuntament, així ha estat. Kan kolmo és un cos social viu i molt viu.
Des de CGT-Girona us convidem a participar en totes les activitats programades i, sobre tot, a la concentració que es durà a terme el mateix dia del judici, aquest proper dijous, a les 19:00h, que sortirà des del Punt de Trobada de la Rambla.

Ens reiterem en la filosofia ètica i la pròpia legitimitat popular que cap condemna acabarà amb el nostre somni de poder assolir allò que més estimem: la llibertat i un món més just. Des de CGT-Girona manifestament públicament tot els nostre suport a Kan Kolmo i també la nostra més sincera enhorabona pel seu 7é aniversari a Kan Rusk.