Jan 16

Diumenge 25 Presentació de la Campanya: Solidaritat amb el 3 joves de Lleida a CAN RUSK

Bones, us informen de la propera xerradael diumenge 25 de gener que es durà a terme per algunes de les encausades a Lleida. Enmarcat en el suport a presxs i en la campanya Presó = Tortura, algunes companyes es troben pendents de judicis per denúncies de carcellers de la presó de Ponent (Lleida).

ens veiem el diumenge a les 19:00h.cartell xapa dels de lleidaWEB

I després…Pizzeria Assaco Pizzetti (tot el mes de gener, pizzeries solidàries amb les companyes encausades a Lleida).

“” Han sortit les peticions fiscals als tres joves de Lleida que van ser denunciats per amenaces a un carceller del centre penitenciari de Ponent i per obstrucció a la justícia. La petició de la fiscal Marta Viñuales Loriente és de 4 anys de presó a dos d’ells i 3 anys a l’altre, sumat a una multa de més de 20.000 euros. L’advocat de la Generalitat Jorge Merino Hernández amplia aquesta petició a 6 anys pels dos primers i 3 i mig a l’altre. En què consisteixen aquests delictes?

Obstrucció a la justícia és un delicte relacionat amb la pressió que es va fer fa dos hiverns als jutjats de Lleida, a les concentracions convocadespel grup de suport a presxs en lluita de Ponent en solidaritat amb els presxs que denunciaven abusos a la presó. Quan un pres denuncia a carcellers per maltractaments aquests li fan una contra-denunciaper agressions, a més de suposar-li sancions o trasllats. Amb aquestes accions aconsegueixen esterilitzar les denuncies per tortures dels i les preses, ja que la contra-denuncia aconsegueix que s’arxivi la del pres, o el trasllat fa molt més difícil el procés de la denuncia. Sigui quina sigui l’estratègia, l’escarment a un pres que denuncia passa pels augments de condemna, les pallisses o l’allunyament de la seva residència. Tot i això, assumint les represàlies, moltes preses arreu de l’estat es van coordinar per a fer visible la situació d’impunitat que es respira a les presons.Diversos grups de suport de diferents ciutats van tractar d’apropar la campanya Presó=Tortura al carrer.

La gent que va anar a donar el seu recolzament als diversos judicis contra Juankar Santana Martin, (pres que secundava la campanya al CP Ponent, motiu pel qual va sercitat varies vegades als jutjats de Lleida) assistien de manera legal com a audiència pública. D’aquesta manera ja no és tant sols el pres el que coneix de primera mà l’espectacle de la justícia. La impunitat de la màfia carcerària compta amb la foscor de les cel·les d’aïllament però sobretot amb la indiferència social; i és la tensió que es respirava davant d’acusacions públiques tant serioses i la resposta social que es va donar per treure-ho a la llum, que ha obligat a la policia a donar aquest cop repressiu. Als tres joves se’ls acusa d’assistir a aquests judicis i d’amenaçar a un carceller a la plaça Sant Joan durant l’acte de protesta. Necessiten crear caps de turc per parar la lluita a Lleida, protegint carcellers i metges de presons per la seva condició de torturadors, silenciant la cruesa de la realitat a les presons.””

+ info a :https://absolucio3joveslleida.wordpress.com

Dec 09

diumenge 14 de Desembre Xerrada-Col·loqui a Can Rusk amb el col·lectiu “Te kedas donde kieras”.

Dins de els dos mesos que destinem a donar suport a la lluita contra les fronteres i l’Europa fortalesa que les necessita, us convidem a participar a la xerrada col·loqui que farem el proper diumenge 14 de Desembre a les18:00h a Can Rusk amb el col·lectiu “Te kedas donde kieras”. Amb l’idea de que ens expliquin com porten a terme el seu projecte i puguem debatre plegades sobre la situació actual de lxs sense papers, les deportacions, el frontex i les maleïdes fronteres.

tekedasdondekieras14nWEB

 

Aqui us deixem un petit paragraf on les companyes de TKDK expliquen una mica sobre el seu projecte

 

“Quiénes somos

El colectivo TKDK empieza hace aproximadamente 3 años cuando diferentes personas se juntan para trabajar contra el racismo y las fronteras, algunas de ellas desde su propia experiencia de vivir en Europa sin papeles. Una de las primeras iniciativas fue la edición de un manual contra la expulsión con información práctica sobre como funcionan las expulsiones, lo que puedes pedirle a tu abogad@ en caso de detención, etc.

En estos tres años ha pasado mucha gente por el colectivo y eso hace que también el mismo vaya mutando y creciendo, aunque hay algunas bases comunes claras que le dan forma.() ”

 

mes info:

http://tekedasdondekieras.wordpress.com

 

Nov 15

Concert Punk a Kan Rusk

Bones companyes i companys,

des de Can rusk aquest diumenge següent dia 20, tindrem un concert de HC/Punk a les 19H i a partir de les 20H es podran demanar pizzes per sopar.
Els diners de la Pizzeria Asacco pizzetti aniràn destinats per el periòdic anàrquic de barcelona “En Veu Alta”.

Els grups que ens oferiràn el concert són EITER des del Maresme-tropical i WOSES des de Vic-Manlleu…
El vostre gos estarà millor a casa.

Salut i Punk