Feb 22

Cronica de la manifestació per la defensa dels espais alliberats

El dia 17 de febrer a les 17 h de la tarda es va convocar en motiu de la celebració del tercer any del CSO Kan Kolmo una manifestació en defensa dels espais alliberats. La manifestació va començar a la Plaça del Lleó, agrupant unes 100 persones, es va dirigir al carrer Bisbe Lorenzana, tallant posteriorment la carretera Barcelona, Jaume I, passant per plaça Constitució, C/St. Clara, Plaça Catalunya i finalment va acabar al Centre Social Okupat Kan Kolmo. Durant el recorregut es van atacar a diferents símbols del capital, bancs, immobiliaries, comerços del grup Inditex (multinacionals repartides arreu del món que és caracteritzen pels acomiadaments dels treballadors que contracten i els seus precaris contractes, a part de contribuir a esclavitzar amb forma de consum compulsiu a dones i homes atrapades per la moda i l’apariència). Es van fer nombroses pintades fent referència a aquest consum compulsiu que ens sotmet el capitalisme, les incoherències del seu estat de benestar, i denuncies explícites, senyalant com a responsables als bancs de les misèries de milers de persones. És va bombardejar amb bombetes de pintura a moltes entitats bancàries i a la seu d’Iniciativa, recordant, d’aquesta manera que no s’oblida la seva implicació amb nombrosos casos repressius i la seva falsa política d’esquerres. També es van sellar immobiliàries, caixers i la seu d’Endesa, responsable directe de la construcció de la MAT i de la destrucció del territori que comporta. Per últim la manifestació es va parar davant de la seu de la Caixa, i allà un grup de persones van cosntruir una paret, tapiant així la porta amb unes totxanes que s’havien deixat prèviament davant del banc. Allà, mentre s’aixecava la paret, és vallegir un manifest, que parlava de l’actual situació de crisis i desnonaments que pateixen moltes famílies, assenyalant a polítics i banquers com a màxim responsables i fent una crida a la mobilització, a l’organització popular i antiautoritaria, a la desobèdiencia i a favor de l’alliberament d’espais. L’acció és va portar a terme en resposta a l’existència d’aquestes entitats i institucions que formen part dels pilars del capital i del model de vida imposat, arrossegant a totes les persones i al planeta en general a una autodestrucció sense mesura, amb un repartiment desigual de riquesa com a resultat dels interessos de molts pocs i imposant un model de vida patriarcal on les relacions giren entorn del consum i dels diners i no entorn a les persones, condemnant d’aquesta manera a una individualització, una competència assessina i una relació de forces i poder desigual entre nosaltres.

Durant la manifestació no van haver-hi detencions.

Feb 11

Manifest de la manifestació per la defensa dels espais alliberats de Girona

Enguany el CSO Can Kolmo de Girona arriba al seu tercer any d’okupació

Una vegada més seguim reivindicant l’alliberament d’espais per esdevenir una eina contra tota forma d’autoritat i submissió. Perquè aquest sistema ens té encadenats a una forma de vida esclava del treball precari i del consumisme per a benefici econòmic d’uns pocs front a l’empobriment de la majoria.

Les desigualtats socials creixen i aquests pocs han demostrat no tenir escrúpuls deixant a la a gent sense sostre, aliment i necessitats bàsiques.

Com a conseqüència, 3.417.064 cases buides a tot l’estat espanyol (un 13% del total d’habitatges), més de 300.000 famílies han perdut la casa en aquest últims 3 anys. Catalunya encapçala aquest trist rànquing amb més de 50.000 casos, sobretot a la província de Barcelona, on durant el 2011 s’estàn produint 19 desnonaments diaris i s’inicien 24 execucions hipotecàries, amb més de 18.000 desnonaments des de 2008. Així està el pati, no caldria dir res més. Perquè la vivenda de luxe no en té res, agafem les regnes de la nostra vida.

Al mateix temps, cada cop més, tota forma d’organització alternativa i autogestió està patint una forta repressió. Tenen por que deixem de participar en aquest sistema que sostenta a bancs i multinacionals, sinònim d’especuladors i lladres amb els vostres polítics participants o com a titelles.


Per això obrim l’espai a tot aquella gent que com nosaltres creu amb una altre manera de funcionar i autogestionar la seva vida. Creem llaços entre nosaltres, construïm relacions horitzontals on la importància no recau en lo material sinó en el recolzament mutu i la solidaritat entre persones.

Fem una crida a la movilització, l’organització i a la desovediència, perquè juntes o podem tot.

Perquè l’habitatge és un dret, la hipoteca no és un deure i això no és una crisi sinó una estafa.

Ara més que mai okupa tu també.


El dia 18 de febrer ens veiem a la manifestació que sortirá de la plaÇa del lleó a les 17h.

Més informació a www.okupabcn.squat.net