Jun 30

Presentació de “L’anarquisme, fet diferencial catalá” (Aplaçada fins a nova data)

El proper dia 5 de juliol a les 19:30h. es presenta a Kan Kolmo la darrera obra de Xavier Diez.

fet diferencialAnarquisme i Catalunya són dos conceptes que la història universal ha aplegat. Internacionalment Barcelona és coneguda com la capital de la «divina acràcia» o la Rosa de Foc. També va ser la capital on es constituí el 1907 la Solidaritat Obrera, i tres anys més tard la Confederació Nacional del Treball, el sindicat de caràcter anarquista més important del món pel que fa a l’afiliació i la transcendència històrica.Malgrat això, estem avesats als tòpics contemporanis que presenten els habitants de Catalunya com a gent treballadora, ordenada i profundament assenyada, llocs comuns que redueixen la realitat a la mínima expressió i es presenten com una tergiversació interessada amb un pòsit de veracitat, un instrument de propaganda subtil al servei d’un objectiu. Per a molts observadors dels segles XVII i XVIII, els catalans són violents perquè no es volen sotmetre a una lògica política imposada, perquè no comparteixen els valors dominants de submissió i desigualtat. En canvi, els cànons analítics elaborats des de mitjans del XIX presenten els catalans com a amants del treball, de l’ordre i el seny perquè els grups dominants locals, que també dominen els discursos intel·lectuals, anhelen un paí­s modelat pels valors de l’ordre i el progrés propis de la burgesia.

Encara que una minoria poderosa, aliada amb un estat aliè, i amb prou capacitat per bastir un imaginari col·lectiu i una hegemonia cultural, hagi expulsat de la memòria històrica el món llibertari o l’hagi reduït a categories inferiors, el fet és que aquest llegat hi és. Hi és i propicià una revolució que il·luminà (o aterrí) el món, viscuda (o patida) pels nostres avis. Malgrat aquest procés d’invisibilització, el pòsit es pot percebre en bona part de les pràctiques, creences i actituds de la societat catalana.

(Extret de la plana web de Virus)

Per motius familiars i personals de l’escriptor aquesta presentació ha quedat aplaçada. Si tot va be la presentació es fará cap a l’octubre.

Mes endavant us hi donarem la nova data.

Jun 30

Estrena dels Pluja de Pedres

 El proper dissabte dia 6 a partir de les 19:00h CONCERT a kan kolmo amb els grups:

  • Pluja de pedres (rock and hardcore des de Girona) 
  • I’m   (Punkrock des de Manellu)   
  • Grup per confirmar    

   Hi haura menjar vegá

   Si us plau NO porteu gossxs.
   NO es toleraran actituds sexistes, racistes, homòfobes i autoritàries.
   Maderxs i camells no sou benvinguts  

                              

                                
                                                                 Organitza :Assemblea antiautoritaria
   Jun 13

   Kan Kolmo no es toca!!!!!!

   Les persones que participem a Kan kolmo apostem per construir un espai que funcioni al marge dels interessos econòmics i per incidir contrA el poder. Som nosaltres que sense expertes experimentem i lluitem per decidir per nosaltres mateixes com volem fer les coses, relacionant-nos intentant trencar amb les jerarquies i amb les agressions normalitzades pel propi sistema(capitalista, racista, sexista, classista…) No esperem que les institucions ni ningú ens solucioni els nostres problemes ni cobreixi les nostres necessitats. Aquest és un espai més on construir maneres de fer front a les imposicions dels poderosos a partir de les nostres pròpies iniciatives(tallers, debats, projeccions…) Les fem possibles amb la implicació de moltes persones. ET CONVIDEM A PARTICIPAR-HI!! L’espai està obert setmanalment amb diferents activitats: Hi ha taller de bicicletes, rocòdrom, gimnàs, taller d’elaboració de pa, circ, Txi kung, taller de pintura, biblioteca, trobades de la universitat lliure, … I els dijous i els divendres l’espai està obert com a punt de trobada. I moltes altres activitats, assemblees de diferents col·lectius… EL PASSAT 9 DE MAIG KAN KOLMO ES VA ENFRONTAR A UN JUDICI PENAL. ARA ESTEM ESPERANT LA SENTÈNCIA. PER AIXÒ EL DIA QUE SURTI US CONVOQUEM A TOTES AL PUNT DE TROBADA DE LA RAMBLA DE GIRONA A LES 20H DE LA TARDA. ESTIGUEU ATENTES!!