Detinguts dos nois a Banyoles per un delicte electoral

Se’ls acusa de dificultar l’exercici del vot fent pintades que inciten a l’abstenció i clausurant col·legis

21/11/11 02:00 banyoles Tura Soler “El punt”

La Policia Municipal de Banyoles va detenir ahir a quarts de sis de la matinada dos joves de la població, Pau Costa i Kibili Kamara, sospitosos d’haver clausurat els panys de cinc dels sis col·legis electorals de la població amb un sistema força sofisticat (dos tipus de pega farcida d’agulles) i d’haver fet pintades que incitaven a l’abstenció a l’entrada de diferents col·legis, entre els quals, la façana principal i lateral de l’Ajuntament. “No votis, lluita”, deien les pintades. Quan els municipals van veure les pintades van començar a recórrer tots els col·legis electorals comptant que algú feia el recorregut i davant d’un dels centres van veure un cotxe aparcat al mig del carrer i amb els llums oberts. Al moment dos nois van entrar-hi corrent i la policia els va enxampar. Duien les mans brutes de tinta, dos pots de pega i una capseta d’agulles, elements que van servir perquè un cop posats a disposició dels Mossos se’ls imputés un delicte electoral tipificat a l’article 145 de la llei que preveu penes de presó de sis mesos a tres anys per als acusats d’impedir i/o dificultar l’entrada als locals electorals durant les jornades electorals. Gràcies a la rapidesa amb què va actuar la policia per rascar els panys abans que la pasta se solidifiqués del tot (cosa que hauria obligat a rebentar-los) a les vuit del matí els col·legis van obrir amb normalitat. I les pintades ja eren esborrades a l’hora de votar. En cas que no es pugui acreditar que dificultessin l’exercici de les votacions, la seva acció podria passar a ser considerada una falta de deslluïment de béns immobles.

Pau Costa (que va ser imputat i absolt en el procés per la crema de fotocòpies de fotos del rei) i Kibili Kamara (jugador de la selecció catalana de rugbi), ahir es van negar a declarar davant dels Mossos, han passat la nit a la comissaria i avui seran posats a disposició judicial. Uns quants joves es van concentrar ahir davant de la comissaria per donar-los suport, en un acte convocat per la CUP. Hi van anar els dos regidors de la formació a Banyoles.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *