COMUNICAT DESPRÉS DE 3 MESOS DE CONFLICTE 19/04/2017

Des de fa 3 mesos el CSO Kan Kolmo s’ha vist involucrat en un conflicte arrel de la creació del blog “FEMINISMO 2030” realitzat per una persona pròxima  a l’espai.

El blog ha ofès  i ha generat rebuig a moltes persones dins i fora de l’assemblea i això ens ha portat a voler tractar el tema.

El conflicte comença quan dins l’assemblea hi ha posicionaments enfrontats i nosaltres considerem que un dels posicionaments va en contra de la  línia política que Kan Kolmo ha portat els últims anys.

Per una part hi hagut pressions externes per vetar l’autor del blog i per una altra banda una pressió interna a solidaritzar-nos amb la seva situació.

Això ens va portar a un context de molta tensió, on moltes persones es van desvincular de l’assemblea i de l’espai. Tot això ens va derivar a escriure un únic comunicat conjunt que no agradava a ningú. En aquest comunicat fèiem l’afirmació que l’autor del blog no és masclista. Som conscients que és greu fer una afirmació com aquesta, on estàvem desvaloritzant la lluita feminista perquè partim que ningú està lliure de reproduir actituds masclistes quan vivim en una societat patriarcal. Però no creiem que estigmatitzar a una persona com a masclista públicament sigues el més adequat en aquell moment. Tot i la gravetat dels fets, no la enteníem com la solució. Tenint en compte el que pot suposar per la persona en tots els aspectes de la seva vida. Entenem que aquesta decisió ofengués.

Tot això ha suposat la paràlisis de les activitats de l’espai, fruit que hi ha molta gent ha deixat de venir i que les persones que s’organitzen a l’espai s’han vist absorbides en la gestió del conflicte, i no sentiem ganes ni forces de prosseguir amb les activitats.

En el transcurs de la gestió del conflicte ens hem adonat que cinc persones prenien una actitud que només ens portava al bloqueig. Actituds que nosaltres considerem que han sigut una falta de respecte a la trajectòria política de CSO i a les persones que el conformen. Amb arguments tipo “les cases okupades són de tots”. Imposant una línia política que no és la del Kolmo amb l’afegit que aquestes persones no s’implicaven d’una manera activa a l’assemblea abans del conflicte i amb algunes que començaven a participar-hi.

No han tingut en compte els vincles i les relacions existents entre el  Kolmo i la resta de persones i col•lectius que formen el teixit associatiu de la ciutat.

Han utilitzat la manipulació i la demagògia per posar les necessitats personals per sobre de les col•lectives.

No s’han respectat els tempos de l’assemblea alhora de fer un treball conjunt perquè algunes difonien la seva opinió en comunicats públics com a membres de l’assemblea, quan es sabia que aquesta visió no era compartida, generant així  més conflicte i posant més difícil arribar a algo conjunt.

Hi ha hagut un trencament de la confiança i una manca de companyerisme.

Hem demanat reiteradament a aquestes persones que s’apartin de l’espai i això no s’ha respectat.

Per a nosaltres el blog desvaloritza la lluita feminista d’una forma provocadora posant tots els feminismes en un mateix sac i qüestionant l’existència d’un patriarcat. Les maneres de funcionar per les que apostem parteixen de reconèixer i treballar personal i col.lectivament totes aquelles actituds que reprodueixin estereotips de la societat patriarcal.

Com a conclusió de tot això i com a última eina que hem trobat, hem pres la decisió de no deixar entrar aquestes cinc persones al C.S.O Kan Kolmo. Perquè considerem que en els nostres espais no hi té cabuda tot i no volem tolerar més actituds com aquestes.

C.S.O. Kan Kolmo

 

Comments are closed.