28 de juny, dia de l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, intersexuals i transgèneres


MANIFESTACIÓ a les 8 del vespre al Pont de Pedra
t’esperem al bloc de la Plataforma Antipatriarcal:
Per la llibertat sexual, lluita antipatriarcal!
Aquest 28 de juny continuem lluitant per l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, intersexuals i transgèneres. Lluitem contra la idea que tot està assolit, que ja tenim drets i que només ens queda sentir-nos orgulloses, consumir i adaptar-nos al sistema patriarcal. A nosaltres, en tot cas, l’orgull ens ve de la nostra lluita, de continuar lluitant contra les discriminacions i per les llibertats sexuals.
Malgrat que la igualtat legal de drets és una fita irrenunciable, a la qual la jerarquia eclesiàstica i els sectors de dretes s’oposen durament, no volem que el fet de casar-nos o tenir criatures i formar famílies amb hipoteca, ens divideixin en lesbianes o transsexuals bones i dolentes. L’acceptació de la nostra opció sexual no pot estar condicionada al fet que ens adaptem al sistema capitalista heteropatriarcal. Nosaltres no ens venem.
I menys encara en un moment de crisi en què moltes persones no surten de l’armari per no córrer el risc de ser acomiadades de la feina, o no poden expressar obertament la seva opció en entrevistes de treball, al seu barri, o als espais d’oci, inclosos els alternatius.
Des de les institucions es vol donar aquesta imatge d’integració i es dediquen diners a campanyes on es promou la idea que tot està fet i només queden parts residuals de discriminació. I tot per donar una falsa imatge de normalitat i amb un missatge mercantilista, que intenta buidar de contingut reivindicatiu la diada i dóna cabuda a la part empresarial que vol fer negoci amb el tema. En aquest sentit es fan campanyes com el gai friendly, des d’una òptica purament comercial i amb el lema de “s’accepten gais”, com si fóssim animals de companyia. I amb tot, de passada s’invisibilitza les lesbianes. Posa un amic gai a la teva vida, un polític gai al teu partit, i un personatge gai a la sèrie televisiva de moda!
Una part del moviment s’ha conformat amb la idea de l’orgull no combatiu i la celebració. Altres han preferit no criticar les aliances d’esquerres i acceptar les iniciatives insuficients com la Llei d’identitat de gènere, que no resol ni de lluny la realitat de les persones transsexuals. Per què hem de passar per un examen psiquiàtric per poder ser com vulguem?
Però malgrat tot n’hi ha que apostem per una lluita combativa que no ens faci viure sota la imposició de l’heteronorma, perquè també en aquest camp ens sobren els motius per indignar-nos, per una lluita que acabi amb la discriminació i l’homofòbia a la feina, a l’escola (sovint amagada sota el nom de bullying) i al carrer. N’hi ha que també celebrem, amb plomes i carrosses, tota la feina feta; però no oblidem que encara ens en queda molta per fer en la lluita per un alliberament real de les sexualitats. I que aquest alliberament no té sentit en un sistema capitalista que explota les immigrades, les prostitutes, les lesbianes, les transsexuals o les joves. Per això, un any més, reivindiquem el 28 de juny.

Per la llibertat sexual, lluita antipatriarcal!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *