La Generalitat vendrà el Josep Trueta de Girona i altres sis grans hospitals per a fer caixa

El govern de Mas llogarà després els edificis al comprador i podria ingressar 400 milions per la venda

Després de salvar el dimecres 29 de juny al Govern central en la votació sobre el projecte de llei de negociació col·lectiva, el president de la Generalitat, Artur Mas, va poder anunciar diversos traspassos que ambdós Executius tancaran en les pròximes setmanes. Entre ells, el dels edificis de la Seguretat Social que el Govern català reclama per a vendre i fer caixa amb la finalitat de reduir el dèficit. Entre aquests immobles hi ha set hospitals i la seu de l’Institut Català de la Salut (ICS), amb el que la Generalitat podria ingressar entre 300 i 400 milions d’euros.

A pesar que el president de la Generalitat, Artur Mas, va tractar de desvincular-lo de la seva abstenció en el Congrés dels Diputats sobre el projecte de llei de negociació col·lectiva, l’anunci arriba després que CIU salvés al Govern central de la garrotada que hauria suposat perdre aquesta votació. I és que a l’una que CIU s’abstenia, pactava una esmena transaccional amb el PSOE que obria la porta al traspàs dels hospitals.

Aquesta transferència es produiria en dues fases. Fonts de CiU van explicar que primer la Tresoreria de la Seguretat Social traspassaria els seus immobles a l’Estat per a saldar un deute proper a 10.000 milions d’euros que arrossega per préstecs per a compensar les insuficiències de finançament de l’Institut Nacional de Gestió Sanitària. El Govern, segons aquesta esmena, ha de realitzar els canvis normatius necessaris per a realitzar aquesta operació i cancel·lar aquests préstecs. El segon pas consistiria a traspassar la titularitat dels edificis gestionats per comunitats a les Administracions que ho reclamin. I Catalunya ja ha reclamat la seu del ICS i els hospitals de Vall D’Hebron, Bellvitge, Josep Trueta, Germans Trias i Pujol, Arnau de Vilanova, Viladecans i Verge de la Cinta de Tortosa.

Els dos Executius han de pactar ara els terminis, encara que fonts del Govern confien a tancar la negociació “en qüestió de setmanes”. Mas vol vendre els edificis amb una opció de recompra i pagar un lloguer o un cànon per a seguir ocupant-los. En total, podria ingressar entre 300 i 400 milions d’euros, encara que fonts de l’Executiu van matisar que encara no hi ha una taxació. Aquesta quantitat s’uniria al pla de desinversions de 410 milions per a aquest a

Notícia extreta del web de la Coordinadora Anti-Privatitazión de la Sanidad Pública de Madrid

www.casmadrid.org/index.php?idsecc=noticias&id=2631&titulo=NOTICIAS

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

(Spamcheck Enabled)