Bicicritica


Senyores i senyors, joves i velles, nens i nenes, gattes i gosses…La bicicrítica arriva a Girona

Però,…això de la bicicrítica, qué és?

És un passeig en bici, una vegada al mes, que es celebra en diferents ciutats del mòn per mostrar la bici com a medi de transport urbà. És una forma lúdico-festiva-reivindicativa de demanar el nostre dret a circular sense perill per les ciutats.
Respon a lemes com: “No bloquegem el trànsit, som trànsit”, o “Utilitza la bici a diari, celébra-ho un cop al mes”.
L’origen de la paraula bicicrítica provè del documental ciclista “The return of the Scorcher” (1992), on s’aplica la paraula al fenómen d’acumulació de ciclistes en els encreuaments no regulats per a semàfors, fins arrivar a ser un número suficient, una massa crítica, que les hi permet creuar juntes amb seguretat.
Aquell mateix any a San Francisco es van començar a organizar Masses Crítiques, en un any van arribar a ser uns 500 ciclistes. A partir de al·leshores el fenómen es va anar extenent per altres ciutats de E.U. y després per tot el mòn.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *